TO BLOG ΜΑΣ

Η Φιλοσοφία της PlanToys

Τετάρτη, Φεβρουάριος 14, 2018
Η Φιλοσοφία της PlanToys

Γιατί ένα ξύλινο παιχνίδι, μπορεί να αλλάξει τον κόσμο!
Πριν 30 χρόνια επτά φοιτητές αποφοίτησαν από το Πανεπιστήμιο, δίνοντας τον όρκο να αναπτύξουν μια εταιρεία η οποία θα συνεισέφερε θετικά στην κοινωνία και την ανθρωπότητα.
Ένας από αυτούς ήταν ο αρχιτέκτονας και μελλοντικός ιδρυτής της PlanToys Vitool Viraponsavan.
Ο κύριος Vitool εκπλήρωσε τον όρκο του, δημιουργώντας μια εταιρεία που ακολουθεί πιστά και αυστηρά περιβαλλοντικά κριτήρια που αποτελούν υπόδειγμα προς όλη τη βιομηχανία παιχνιδιού. Η PlanToys είναι η πρώτη πράσινη εταιρεία σε όλο τον κόσμο που κατασκευάζει ξύλινα οικολογικά παιχνίδια, ανακυκλώνοντας γερασμένα καουτσουκόδεντρα.
Τα καουτσουκόδεντρα μετά από 25 χρόνια ζωής δεν παράγουν πλέον καουτσούκ (λατέξ).
«Πρόκειται για θείο δώρο», όπως ανέφερε σε συνέντευξη στο NBC ο Vitool Viraponsavan.
Χαρούμενα παιδιά Βιώσιμη ανάπτυξη.
“Μεταδίδουμε το πνεύμα της βιωσιμότητας μέσα από τα παιχνίδια μας.”
Η PlanToys αγκαλιάζει και σέβεται τη μητέρα φύση.
Η εταιρεία μας εξελίσσει τις πράσινες αξίες της σε αξίες βιώσιμου παιχνιδιού. Το βιώσιμο παιχνίδι προάγει το νου και τη δημιουργικότητα και φέρνει τα παιδιά μας πιο κοντά στη φύση. Έτσι μεγαλώνουν με τη γνώση και τις κατάλληλες αξίες ώστε να υπερασπιστούν και να διατηρήσουν τους φυσικούς πόρους για τις μελλοντικές γενιές.
Η PlanToys έχει αποκτήσει αναγνώριση σε παγκόσμιο επίπεδο μέσα από τη φιλοσοφία της και τα όμορφα ξύλινα παιχνίδια της.
“Στην Τέταρτη Δεκαετία Δημιουργίας Παιχνιδιών.”
H PlanToys, με συνέπεια, αναπτύσσει τα προϊόντα και τις δραστηριότητες της με μια ισχυρή δέσμευση να συμβάλει θετικά στον κόσμο. Με την εφαρμογή βέλτιστων πρακτικών και καινοτομιών στο σχεδιασμό και στη δημιουργία παιχνιδιών, η PlanToys δεν είναι μόνο γνωστή ως η πρώτη εταιρεία που κατασκευάζει ξύλινα παιχνίδια από καουτσουκόδεντρο χωρίς συντηρητικά, αλλά και ως μια ηγετική εταιρεία που έχει δημιουργήσει ένα νέο υλικό και μια διαδικασία η οποία έχει στόχο τα μηδενικά μας απόβλητα. Η διαδρομή της PlanToys τα τελευταία 40 χρόνια αποδεικνύει και επιβεβαιώνει την επιτυχία της στο χώρο του παιχνιδιού.

“Βιώσιμος τρόπος.”
Με μια δυνατή αποστολή για να δημιουργήσει ένα βιώσιμο κόσμο η PlanToys διεξάγει τις δραστηριότητές της προσεκτικά προς το περιβάλλον. “Εμείς πάντα σιγουρευόμαστε ότι χρησιμοποιούμε τους καλύτερους φυσικούς πόρους και δημιουργούμε ελάχιστα έως μηδενικά απόβλητα σε όλη την γραμμή παραγωγής μας.”
“Βιώσιμη Πολιτική.”
Η Plan Toys επιτρέπει στα παιδιά να παίζουν, να μαθαίνουν και να είναι πιο κοντά στη φύση. Αυτή είναι η αυστηρή πολιτική μας για μια Βιώσιμη Πράσινη Επιχειρηματικότητα.
“Βιώσιμα Υλικά.”
    Καουτσουκόδεντρα.
    Τα παιχνίδια είναι κατασκευασμένα από φυσικό ξύλο καουτσούκ που δεν παράγει πλέον λατέξ. Για να διατηρηθεί το ξύλο καθαρό δεν προστίθενται καθόλου λιπάσματα τρία χρόνια πριν κοπεί το δέντρο.
    Διαδικασία Ξήρανσης χωρίς Χημικά.
    Για την ενίσχυση του ξύλου ακολουθούμε μια διαδικασία ξήρανσης χωρίς χημικά.
    Planwood.
    Το PlanWood είναι ένα άλλο υψηλής ποιότητας, ασφαλές και βιώσιμο υλικό που χρησιμοποιούμε στην παραγωγή παιχνιδιών. Το υλικό αυτό μπορεί να χρησιμοποιηθεί αρμονικά με το μασίφ ξύλο καουτσουκόδεντρου.
    Κόλλα χωρίς Φορμαλδεΰδη.
    Χρησιμοποιούμε μια πιστοποιημένη E-ZERO κόλλα χωρίς φορμαλδεΰδη αντί της παραδοσιακής τοξικής ξυλόκολλας.
    Οργανικά Χρώματα.
    Δεσμευόμαστε να βρούμε τα καλύτερα υλικά, τα οποία είναι φιλικά προς το περιβάλλον. Το οργανικό χρώμα δεν είναι μόνο καλό για τα παιδιά αλλά και για το περιβάλλον.
    Βαφές με Βάση το Νερό.
    Δεν χρησιμοποιούμε χημικές βαφές που περιέχουν μόλυβδο ή άλλα βαρέα μέταλλα.
    Μελάνι σόγιας και Ανακυκλωμένο χαρτί.
    Για το έντυπο υλικό μας χρησιμοποιούμε ανακυκλωμένο χαρτί και μελάνι σόγιας. Το μελάνι σόγιας είναι βιοδιασπώμενο και μπορεί να ανακυκλωθεί πιο αποτελεσματικά από το κλασσικό χημικό μελάνι.
“Βιώσιμη Κατασκευή.”
    FSC (CoC).
    Η PlanToys είναι πιστοποιημένη στην κατηγορία της FSC (forest stewardship council-Συμβούλιο επιστασίας των δασών)αλυσίδα φύλαξης (CoC). Η βεβαίωση αυτή πιστοποιεί τα υλικά μας σε όλη τη διαδικασία παραγωγής- από το δάσος μέχρι τον καταναλωτή- και περιλαμβάνει την επεξεργασία, την μεταμόρφωση , την κατασκευή και τη διανομή.
    Ηλιακή Ενέργεια.
    Ο φωτισμός του Μουσείου για παιδιά παράγεται από φωτοβολταϊκά. Αυτή η μορφή ενέργειας συμβάλλει στη μείωση της χρήσης ηλεκτρικής ενέργειας και των αποβλήτων.
    ASTM & EN71.
    Διεξάγεται δοκιμή διασφάλισης ποιότητας σε εργαστήριο επί τόπου πριν από την αποστολή των παιχνιδιών για διεθνή δοκιμή ποιότητας. Όλα τα προϊόντα της Plan Toys υπερβαίνουν τα διεθνή πρότυπα ασφαλείας συμπεριλαμβανομένου και των ASTM (ΗΠΑ) και EN71 (Ευρώπη).
    ISO 9001 & ISO 14001.
    Το ISO 9001 είναι ένα πιστοποιητικό για την επίτευξη των προτύπων παγκόσμιας κλάσης στην ποιότητα των προϊόντων και των υπηρεσιών. Το ISO 14001 είναι ένα πιστοποιητικό για την περιβαλλοντική διαχείριση.
    OHSAS 18001.
    Το OHSAS 18001 αφορά στην ύπαρξη ενός υγιούς και ασφαλούς περιβάλλοντος εργασίας για το προσωπικό μας, τόσο στο γραφείο όσο και στο εργοστάσιο.
    Απόδοση οικολογικής κατασκευής.
    Η PlanToys είναι μια εταιρεία με ουδέτερο ισοζύγιο άνθρακα. Πέρυσι κατασκευάσαμε περίπου 2,5 εκατομμύρια παιχνίδια, απελευθερώνοντας στην ατμόσφαιρα που 2.569.373 kg CO2. Κάθε χρόνο φυτεύουμε περισσότερα από 9.000 δέντρα τα οποία βοηθούν στην απορρόφηση πάνω από 2.700.000 κιλά CO2 διοξείδιο του άνθρακα.
    Αεριοποίηση Βιομάζας – Power Plant.
    Κομμάτια ξύλου τα οποία περισσεύουν από την παραγωγή χρησιμοποιούνται επίσης σε γεννήτρια Βιομάζας για την παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας για το σύνολο του εργοστασίου και χωριά γύρω από το εργοστάσιο.
“Βιώσιμη Σκέψη.”
    Μουσείο παιχνιδιού της PlanToys.
    Το Παιδικό Μουσείο παρουσιάζει τη συναρπαστική ιστορία των παιχνιδιών. Έχει πάνω από 10.000 επισκέπτες κάθε χρόνο. Είναι διασκεδαστικό και διδάσκει τα παιδιά σχετικά με τη φύση, την κοινωνία, και το περιβάλλον.
    Πρόγραμμα Αναδάσωσης.
    Κάθε χρόνο η ομάδα της PlanToys οργανώνει το πρόγραμμα «Η PlanToys αγαπά το δάσος». Τα τελευταία 8 χρόνια έχουμε φυτέψει πάνω από 40.000 εγκαταστάσεις στην επαρχία Chiyaphum, η οποία καλύπτει 2.000 στρέμματα.
    Παιδική & κοινοτική λέσχη.
    Το πρόγραμμα αυτό δίνει στα παιδιά την ευκαιρία να συμμετέχουν σε διάφορες δραστηριότητες κατά τη διάρκεια των σχολικών διακοπών και την Thai Children’s Day τον Ιανουάριο. Είναι ένα εξαιρετικά επωφελές πρόγραμμα για τα παιδιά των εργαζομένων της PlanToys®, καθώς και για τα παιδιά των γειτονικών κοινοτήτων.
    Ίδρυμα Sarnsaeng-Arun – Πολιτιστικός & Περιβαλλοντικός Οργανισμός.
    Το ίδρυμα αποτελείται από μια δημόσια βιβλιοθήκη, ένα πάρκο, ένα ασκητήριο και ένα περιοδικό που αναδεικνύει τα ζητήματα του περιβάλλοντος και του υγιεινού τρόπου ζωής.
    Πρόγραμμα «οι μαμάδες φτιάχνουν παιχνίδια για τα παιδιά» (mom-made toy).
    Η PlanToys δημιούργησε το πρόγραμμα Mom-made toy όπου σχεδιαστές, μηχανικοί, ειδικοί επιστήμονες του παιδιού και μητέρες των παιδιών με ειδικές ανάγκες εργάζονται μαζί για να δημιουργήσουν παιχνίδια για τα παιδιά με τις ακόλουθες ειδικές ανάγκες: Αυτισμός, Εγκεφαλική Παράλυση και Προβλήματα Όρασης.
“Βιώσιμα κατασκευασμένα στην Ταϋλάνδη.”
Στην τέταρτη δεκαετία της δημιουργίας παιχνιδιών η διεθνής ομάδα των σχεδιαστών μας στην PlanToys® εργάζεται ακούραστα και σχολαστικά σε κάθε πιθανή λεπτομέρεια για να βεβαιωθείτε ότι το μικρό σας θα διασκεδάσει και θα αναπτύσσεται αρμονικά.
Το εργοστάσιό μας στην Ταϊλάνδη βρίσκεται στο κέντρο του δικού μας βιώσιμου δάσους καουτσουκόδεντρων και στεγάζει πάνω από 900 τεχνίτες και ειδικούς οι οποίοι εργάζονται σχολαστικά σε κάθε λεπτομέρεια των προϊόντων μας, προκειμένου να υλοποιήσουν το όνειρό των σχεδιαστών μας, δηλαδή να παρέχουμε τα ωραιότατα και βιώσιμα παιχνίδια.
“Από σπόρο σε σπόρο.”
Το πρόγραμμα αναδάσωσης διεξάγεται πάνω από 20 χρόνια. 51,020 είναι ο αριθμός των δέντρων που φυτέψαμε πίσω στη μητέρα φύση. Κάθε φορά που εμείς κόβουμε ένα δέντρο για να φτιάξουμε παιχνίδια, φυτεύουμε ένα άλλο. Σήμερα, ενώσαμε τις δυνάμεις μας με τους εταίρους μας και τα περιφερειακά γραφεία σε όλο τον κόσμο για να συμβάλουμε στην ίδια προσπάθεια σε παγκόσμιο επίπεδο.
Προς το παρόν έχουμε 2 PlanToys® δάση που αναπτύσσονται, ένα στην Chaiyaphum – Ταϊλάνδη και ένα στην Ιαπωνία.

Πηγή: plantoys.gr